BEDRIJFSKLEDING EN DE BELASTINGDIENST

Wanneer is uw Bedrijfskleding zakelijk?

Is Werkkleding Aftrekbaar?

BEDRIJFSKLEDING EN DE BELASTINGDIENST

"Is werkkleding aftrekbaar" of "moet ik belasting betalen voor mijn werkkleding"? Dit zijn twee vragen die we bij Bedrijfskleding Handelshuis regelmatig horen. Hoewel Bedrijfskleding Handelshuis een leverancier is voor bedrijfskleding is, en geen belastingadviesbureau, willen we toch een korte handleiding geven voor werkkleding en de belasting.

In principe is iedere betaling van de werkgever aan de werknemer loon, en moet daar dus loonbelasting over betaald worden. Er zijn echter een paar uitzonderingen, en werkkleding kan daar één van zijn. Werkkleding en Bedrijfskleding kunnen worden vrijgesteld van loonbelasting als de kleding aan minimaal één van de volgende voorwaarden voldoet:

  • De kleding is duidelijk bedoeld als werkkleding, zoals een overall, uniform of laboratoriumjas
  • De kleding wordt aantoonbaar niet meegenomen vanaf de werkplek
  • De kleding wordt verstrekt of vergoed omdat dit verplicht is onder de Arbeidsomstandighedenwet. Dit kan bijvoorbeeld een paar veiligheidsschoenen of een signaaljas zijn. Hiervoor gelden wel enkele voorwaarden:

Er moet een arboplan zijn.
-De kleding moet nodig zijn volgens dat arboplan
-De kleding wordt voornamelijk onder werktijd gedragen
-De werkgever betaald; de werknemer heeft geen eigen bijdrage.
-De kleding is door bedrukking duidelijk herkenbaar als werkkleding. Dit is dus een bedrukking van bijvoorbeeld een bedrijfslogo of bedrijfsnaam. De totale oppervlakte van de bedrukking moet minimaal 70cm² zijn. Dit oppervlak mag gemeten worden door een denkbeeldige rechthoek om de uiterste punten van het logo te tekenen, en daar de oppervlakte van te meten. De bedrukking hoeft bovendien niet één logo of naam van 70cm² te zijn: bijvoorbeeld een borstlogo van 20cm² en een bedrijfsnaam op de rug van 50cm² is in totaal 70cm² en dus voldoende. Bij Bedrijfskleding Handelshuis kunnen wij in eigen beheer bedrijfskleding bedrukken. Dit doen wij snel, voordelig en al vanaf 1 stuks!

Dit artikel is geschreven door Het handelshuis op basis van deze bron. Hoewel er de grootst mogelijke zorg is besteed aan de correctheid en compleetheid van dit artikel, is Bedrijfskleding Handelshuis niet verantwoordelijk te houden voor de gevolgen van eventueel onjuiste informatie. Bedrijfskleding Handelshuis is een webwinkel en geen belastingadviseur. Dit artikel mag daarom niet worden beschouwd als belastingadvies. Voor complete en actuele informatie over bedrijfskleding en de belastingdienst kan je terecht op www.belastingdienst.nl

Bedrukken Bedrijfskleding Handelshuis 2018

volleding in eigen beheer

Bedrukken & Borduren

Bedrijfskleding bedrukken en borduren draagt bij aan een professionele uitstraling van uw medewerkers, en verhoogt de herkenbaarheid van uw bedrijf. Bij het Handelshuis voeren wij het bedrukken en borduren in eigen beheer uit. Op die manier kunnen we zowel grote als kleine oplages snel leveren.

Contact of een afspraak met accountmanager

Voor vrijblijvend en gratis advies kunt u een afspraak maken met een van onze accountmanagers. Deze accountmanagers hebben veel kennis van onze bedrijfskleding, veiligheidsschoeisel en PBM's. Zo kunnen zij u voorzien van optimaal advies voor uw bedrijf en uw unieke projecten.

Voor grotere bedrijven en complexe projecten kunnen onze accountmanagers ook advies op locatie bieden. Op die manier nemen we u zoveel mogelijk zorgen uit handen, zodat u zich kunt richten op uw normale werkzaamheden. Onze accountmanagers kunnen u ook informeren over onze extra dienstverlening. Zo kunnen we zorgen voor het reinigen van uw bedrijfskleding, en we kunnen kleding op maat laten produceren als u specifieke eisen of wensen hebt. Zo helpen we u altijd het juiste te vinden!

 

Bel mij terug