Werk regenkleding

Werk regenkleding is tegenwoordig zoveel meer dan een regenjas. Binnen ons assortiment vind je naast regenjassen ook regenbroeken, regenoveralls, lieslaarzen en waadbroeken, volledige regenpakken en een brede selectie aan accessoires.

De normering

Professionele regenkleding wordt beoordeeld volgens de Europese norm EN343. Hierbij wordt de regenkleding beoordeeld op waterdichtheid en waterdampdoorlatendheid. Voor beide eigenschappen wordt een score van 1 tot 3 toegekend. Waardoor de normering voor een regenjas zoals de M-Wear Walaka er bijvoorbeeld zo uitziet: EN343 (3-1). De ‘3’ voor het streepje staat hier voor de hoogste klasse in waterdichtheid. En de ‘1’ na het streepje staat voor de laagste klasse in waterdampdoorlatendheid. Dat houdt in dat deze regenjas zeer goed waterdicht is, maar dat deze nauwelijks ademt. Hiermee is een regenjas met deze normering dan ook zeer geschikt voor gebruik in koude regen. Maar minder geschikt voor een warme omgeving. Een regenjas met normering EN343(3-3), zoals het Mascot Advanced Waterdicht Jack, biedt optimale bescherming tegen regen, terwijl deze ook nog goed ademt. Hiermee is dat type regenjas het meest geschikt voor fysiek inspannend werk en warme omgevingen. Ook voor de andere vormen werk regenkleding is deze norm van toepassing.

Bescherming

Sommige regenkleding biedt ook bescherming tegen andere dreigingen dan water. De meeste werk regenkleding is winddicht. Maar ook bescherming tegen chemische stoffen, zuren, basen en organische stoffen hoort tot de mogelijkheden. Hierover vind je meer informatie bij het product zelf. Natuurlijk is signaal regenkleding ook mogelijk. Dit is regenkleding in een fluorescerende kleur met reflectiestrepen volgens de geldende normen omtrent signaalkleding. Als je op of aan de weg werkt, heeft dit een duidelijke meerwaarde omdat je direct herkenbaar bent voor het verkeer. Zo werk je niet alleen droog, maar ook veilig.

Door de combinatie van waterdichtheid en waterdampdoorlatendheid goed tegen elkaar af te wegen, is het dus mogelijk om je werk regenkleding af te stemmen op de omgeving waar je werkt en het soort werk dat je doet. Uiteraard kunnen onze specialisten hier altijd gratis en vrijblijvend advies over geven. Kijk dus vooral eens rustig rond door ons assortiment werk regenkleding, want bij het Handelshuis vind je altijd de juiste regenkleding!