SERVICE & BESTELLIJN: 0229-210676

CONTACTGEGEVENS

OVER ONS

MIJN ACCOUNT

Menu
Menu

Verkeersregelaars Jas

Bedrijfskleding Handelshuis nieuwsbericht!

Verkeersregelaars jas

In het verkeer is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor de deelnemers van het verkeer. Bij bedrijfskleding Handelshuis hebben we een breed assortiment aan verkeerregelaarsjassen. Het is bij deze jassen belangrijk dat er goede reflectie strepen op zitten en dat hij goed opvalt door de kleur geel of oranje. Bij verkeerregelaarsjassen heb je ook normeringen zoals de RWS dit is een keurmerk van Rijkswaterstaat, dit keurmerk is verplicht als je aan de wegen werkt in Nederland. Er zijn reflectiestrepen die verplicht op een bepaalde plek moeten en de kleur van de jas is ook belangrijk.

Verkeersbrigadier

Er is een verschil tussen verkeersregelaar en een verkeersbrigadier, het verschil is dat een verkeersregelaar werkt op de wegen en het verkeer regelt en een verkeersbrigadier doet het vrijwillig bij bijvoorbeeld scholen. De verkeersbrigadiers worden opgeleid door de politie en je moet minimaal 10 jaar zijn. De taak van een brigadier is om mensen bij scholen te helpen oversteken en er zijn speciaal jassen voor gemaakt zelfs met RWS normering.

RWS normering

Wat is de RWS-norm? RWS staat voor Rijkswaterstaat. Voor werkzaamheden op en aan Rijkswegen hanteert wegbeheerder Rijkswaterstaat (RWS) in eerste instantie de Europese normen EN-471. Als aanvulling heeft Rijkswaterstaat echter de richtlijnen en specificaties voor veiligheidskleding bij wegwerkzaamheden (RWS AVV, 1995) uitgevaardigd. Hierin staan aanvullende eisen aan de kleding die wegwerkers moeten dragen.

Eisen RWS

De specificaties concentreren zich met name op het aantal en de plaats van de reflecterende strepen. Deze moeten de vorm hebben van een Romeinse II (soms ook wel de vorm van een H genoemd), waarbij de verticale banden over de schouder doorlopen. Op de mouwen en broekspijpen moet aan de buitenkant bovendien een verticale streep aanwezig zijn. Verder moet het kledingstuk geheel in dezelfde kleurstelling zijn (oranje-rood voor wegwerkers en geel voor spoorwerkers).

Aanbevolen door Het Handelshuis

  • Een goede verkeersregelaars jas is de Tricorp parka verkeersregelaar is een goede verkeersregelaars jas hij heeft goede reflecterende strepen en is waterdicht, waterafstotend en winddicht. Hij is wasbaar tot 40 graden en heeft de normering EN 343 klasse 3:3.
  • Een verkeersbrigadier heeft ook een goede jas nodig namelijk de Sioen Tiel Signaaljas, dit is een RWS genormeerde jas. Deze jas is vlam vertragend en heeft maar liefst 6 zakken. De zichtbaarheid met deze jas is zeer hoog door de reflecterende strepen die in een H vorm lopen.
  • De Sioen Monoray Signaalregenjas is de laatste jas die we aanbevelen, we bieden deze jas aan omdat hij prijstechnisch erg aantrekkelijk is en de kwaliteit ook nog goed is. De jas is waterdicht, waterafstotend, wind dicht en hoog ademend. De jas heeft ook nog normeringen namelijk, EN 343 (3-3) & En20471:2013 klasse 3.

Dus ben je geïnteresseerd in verkeersregelaars jassen en heb je er nog geen één ga dan nu naar onze categorie verkeersregelaar en vind jouw signaaljas!

Contact of een afspraak met accountmanager

Binnen onze collectie vindt u een ruime selecte werkschoenen. Als u werkschoenen nodig heeft voor veel verschillende werkzaamheden, of voor een groter bedrijf, dan kunt u terecht bij één van onze accountmanagers.

Onze accountmanagers kunnen u voorzien van advies op maat voor al uw verschillende werkzaamheden. Zo kunt u vaststellen of assortiment werkschoenen echt de beste keuze is, en kunt u de juiste items uit onze collectie vinden. Bij Bedrijfskleding Handelshuis vindt u altijd de juiste werkschoenen en zeker met hulp van onze accountmanagers!

Bel mij terug