Inloggen  |  UW KLANTGEGEVENS
Bedrukken/Borduren
Bedrukken en Borduren
Set aanbieding Meer
Aanbieding 3 poloshirts Ultra Cotton (in 14 kleuren)
Aanbieding 3 poloshirts Ultra Cotton (in 14 kleuren)
VAN €20,85 VOOR €16,95
(€20,51 Incl.BTW.)

Bedrijfskleding Bedrukken / Kleding bedrukken met Transferdruk op Textiel

Kleding bedrukken met Transferdruk op Textiel

Transferbedrukking op Kleding bij Bedrijfskleding Handelshuis

Bij Bedrijfskleding Handelshuis leveren we onder andere transferbedrukkingen op kleding. Op deze pagina vind je alle informatie over transferdruk. Voor informatie over onze andere mogelijkheden tot bedrukken of borduren kan je terecht op onze informatiepagina's over Zeefdruk en Borduren.

Transferbedrukking BasisbedrukkingWat is een Transferbedrukking?

Een transferbedrukking (spreek uit: Transfêr-bedrukking) is een druktechniek die op heel veel manieren gebruikt kan worden. Wij gebruiken de techniek voornamelijk voor het bedrukken van kleding, accessoires en ander textiel, maar ook bijvoorbeeld het bedrukken van keramische of metalen oppervlakten is mogelijk. Eigenlijk zijn er drie soorten transferbedrukkingen:

Basisbedrukking (Plotterbedrukking)

Een basisbedrukking is de meest eenvoudige (en goedkope) manier om te bedrukken. Hierbij worden uit gekleurde vellen transferfolie machinaal de gewenste logo's, letters of vormen gesneden. Het resterende, niet benodigde folie wordt vervolgens verwijderd, zodat alleen een doorzichtige laag overblijft met daarop de gewenste bedrukking in spiegelbeeld. Dit folie wordt vervolgens op een zorgvuldig uitgemeten positie op het kledingsstuk geplaatst en door middel van een pers onder hoge druk en dito temperatuur op het textiel geperst. Tijdens dit proces hecht de gekleurde folie zich aan de kleding. Voor een logo met meerdere kleuren moet dit proces herhaald worden voor iedere individuele kleur. 

Door het gebruik van gekleurde folie is het aantal kleuren dat gebruikt kan worden beperkt. Hierdoor kan het dat een uiteindelijke bedrukking iets afwijkt van de originele kleuren in het ontwerp. Dit wordt echter altijd van te voren besproken en er wordt een ontwerp gestuurd om te laten zien hoe de uiteindelijke bedrukking zal ogen. Pas na akkoord wordt begonnen met het bedrukken. Zo weet je dus altijd wat je krijgt! De bedrukking is goed wasbaar, duurzaam en zeer kleurecht. 

Sublimatie-Transferbedrukking

Full Colour Transferbedrukking

Bij een sublimatie-transfer wordt geen gebruik gemaakt van gekleurd folie. In plaats daarvan wordt een kleurloos folie met speciale inkt bedrukt, die dan op de kleding wordt gedrukt waarbij de inkt in de kleding trekt.

Er is ook een andere techniek van sublimatie-transfer. Hierbij wordt een speciaal transferfolie bedrukt met een full-colour opdruk, die vervolgens als geheel op de kleding wordt aangebracht. Dit levert een dikkere transfer op en deze techniek leent zich dan ook het beste voor textielsoorten van minimaal ±180gr/m2 vanwege het extra gewicht. Een groot voordeel van deze techniek, is dat het mogelijk is om iedere kleur op iedere kleur textiel te drukken. Zo wordt een witte, gele of andere lichte bedrukking op een zwart of donker textiel dus mogelijk. Ook is een voordeel van deze aanpak ten opzichte van 'gewone' sublimatie-transferbedrukking dat het gebruikt kan worden op katoen én polyester, terwijl een normale sublimatie-transferbedrukking minimaal 65% polyester in het textiel moet hebben.  Dit kan in alle kleuren die een normale printer kan printen en met veel meer precisie dan een basisbedrukking met folie. Het is zelfs mogelijk foto's te drukken, en dit is ook de manier waarop foto-tegeltjes, telefoonhoesjes met full-colour bedrukking en dergelijke gemaakt worden. Wij hebben een eigen sublimatieprinter om dit folie op de juiste manier te bedrukken en zo zeer gedetailleerde bedrukkingen te kunnen maken. Deze techniek is duurder dan een basisbedrukking door het gebruik van duurder materiaal (speciale inkt, kleurloos folie, de sublimatieprinter, etcetera) maar kan een veel gedetailleerder en kleurrijker resultaat opleveren. Uiteraard wordt ook bij deze drukmethode altijd eerst een digitaal voorbeeld gemaakt. 

Full Colour Transfers

Deze drukmethode geeft de beste resultaten die een transferbedrukking kan leveren, maar is ook het duurst. Deze techniek lijkt op de tweede manier van sublimatie-transferbedrukking, waarbij een folie wordt bedrukt wat dan op het textiel wordt gedrukt. Het grootste verschil hierbij is dat dit op een dunner folie wordt gedaan, met een hogere mogelijkheid tot detail. Hierbij is het mogelijk om full-HD foto's en afbeeldingen af te drukken. Dit kan in iedere vorm, waarbij delen van de bedrukking open kunnen worden gelaten om de onderliggende stof te kunnen zien. Deze techniek gebruikt duurdere apparatuur dan de overige opties, en ook het folie en de inkt zijn duurder. In verband met de hogere kosten is deze drukmethode pas beschikbaar vanaf 25 transfers. Als u geen 25 transfers nodig heeft maar wel deze techniek wil gebruiken, is het mogelijk nu al 25 transfers in te kopen en die nu nog niet allemaal te gebruiken. Wij bewaren de resterende transfers dan en mocht u over een tijd weer nieuwe bedrukkingen nodig hebben, kunnen wij de bestaande transfers gebruiken. Dan betaald u op dat moment alleen de kosten van de te bedrukken kleding en de perskosten. 

Is transferbedrukking geschikt voor mij?

Sublimatie Transferdruk

Dat is afhankelijk van wat je zoekt. Uiteraard is voor het t-shirt van een bouwvakker een ander soort bedrukking gepast dan voor een ober in een duur restaurant. Borduring wordt vaak als meer 'elegant' of 'chique' gezien dan een bedrukking, en kan kwetsbaarder zijn. Daarom is dat vaak meer geschikt voor horeca-gelegenheden en restaurants, terwijl een duurzame, oersterke transferbedrukking vaak meer geschikt is voor iemand die zwaar fysiek werk verricht. Ook moet rekening gehouden worden met de werkomgeving en de eisen die aan kleding gesteld worden. Moet kleding bijvoorbeeld kookvast zijn? Dan is een transferbedrukking niet geschikt, want die kan loslaten bij heel hoge temperaturen. Als wassen op 40-60°C echter voldoende is, dan is een transferbedrukking vaak geen probleem. Voor advies op maat is het verstandig even contact op te nemen. Dat is gratis en geheel vrijblijvend! Ook is het mogelijk om - gratis en vrijblijvend - een offerte aan te vragen. Dat kan het beste via e-mail of het contactformulier.

Wat kost Transferbedrukking?

De enige manier om een goed antwoord te krijgen op die vraag, is door contact op te nemen. De prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal kleuren, de afmetingen van de bedrukking en het aantal bedrukkingen wat gedaan moet worden. Als vuistregel geldt dat: meer kleuren en grotere afmetingen de prijs per bedrukking doen stijgen, maar een grotere oplage te prijs doet dalen. Toch hoeft een bedrukking niet duur te zijn, zelfs niet in kleine oplagen. Voor een offerte kunt u gratis en vrijblijvend contact opnemen via e-mail, het contactformulier of de telefoon.

Wat kan je met Transferdruk?

De mogelijkheden van een transferbedrukking zijn enorm. Wij kunnen onder andere:

 • T-shirt bedrukken
 • Poloshirt bedrukken
 • Trui bedrukken
 • Overhemd bedrukken 
 • Mouw bedrukken
 • Jas bedrukken
 • Broek bedrukken
 • Vest bedrukken
 • Overall Bedrukken
 • Horecakleding Bedrukken
 • Zorgkleding Bedrukken
 • En nog veel meer bedrukken.

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden en om te bespreken wat voor u het meest geschikt is!

Dat kan het beste via e-mail of het contactformulier, maar bellen mag natuurlijk ook!

Wat hebben wij nodig voor een transferbedrukking?

 • het artikelnummer of productsoort
 • de kleur van de kleding
 • aantal kledingstukken en bedrukkingen
 • gewenste afmetingen en positie van de bedrukking
 • het logo of het ontwerp, bij voorkeur in een .AI, .EPS, .CDR of .PDF bestand

 

Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 

0229-210676  Contactformulier

Sorteer op:  
Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
Informatie