Inloggen  |  UW KLANTGEGEVENS
Bedrukken/Borduren
Bedrukken en Borduren
Set aanbieding Meer
Horeca Setaanbieding: Kledingpakket Kelner/Ober (M)
Horeca Setaanbieding: Kledingpakket Kelner/Ober (M)
VAN €81,70 VOOR €69,95
(€84,64 Incl.BTW.)

Bedrijfskleding Bedrukken / Zeefdruk Textiel

Zeefdruk Textiel

Kleding bedrukken met Zeefdruk

Zeefdruk is een eeuwenoude Japanse techniek, die oorspronkelijk is ontwikkeld als een goedkoop alternatief voor borduren. Tegenwoordig is zeefdruk onverminderd populair als middel om (bijna) alles te bedrukken. Zeefdruk wordt onder meer gebruikt om hout, glas, metaal, plastic en auto's te bedrukken. Wij gebruiken het voor het bedrukken van bedrijfskleding en promotiekleding.

Wat is Zeefdruk?

Zeefdruk is een techniek om bedrukkingen uit te voeren. Het belangrijkste gereedschap daarbij is, uiteraard, een zeef. Op deze zeef wordt een lichtgevoelige laag aangebracht, die door middel van belichting zó wordt afgebroken dat deze inkt door laat op de juiste plekken, en de inkt van het materiaal af houdt waar het niet nodig is. Op deze manier wordt voor iedere kleur een nieuwe drukronde uitgevoerd. Vroeger was het zo dat er voor iedere bedrukking de zeef schoongemaakt moest worden en er een nieuwe lichtgevoelige laag moest worden aangebracht. Tegenwoordig wordt zeefdruk vaak in een carroussel uitgevoerd, waardoor er meerdere zeven gebruikt worden voor één uiteindelijke bedrukking, waarbij iedere individuele zeef dezelfde kleur op meerdere artikelen drukt. Zo wordt het proces geautomatiseerd, wat bij hogere aantallen leidt tot aanzienlijk lagere kosten.

Eenvoudige illustratie van Zeefdruk

Wat kan je bedrukken met Zeefdruk?

Zeefdruk is een extreem veelzijdige manier van bedrukken. Het wordt onder andere gebruikt voor het drukken op hout, keramiek, metaal, glazen flessen en zelfs auto's! Door de veelzijdigheid, is het bruikbaar voor ieder soort textiel, hoewel katoen een andere inkt gebruikt dan nylon, is de techniek hetzelfde. Ook maakt het niet uit wat voor kledingstuk het is wat bedrukt moet worden. Wij kunnen onder andere:

 • T-shirt bedrukken
 • Polo's bedrukken
 • Werkbroeken bedrukken
 • Paraplu's bedrukken
 • Petten en Mutsen bedrukken
 • Fleece bedrukken
 • Jas bedrukken
 • Kleden bedrukken
 • Overalls bedrukken
 • Promotiekleding bedrukken
 • Overige Bedrijfskleding bedrukken

Zeefdruk uit 1933; het detail en de scherpte in de bedrukking zijn bewonderenswaardigIs Zeefdruk geschikt voor Mij?

Dat is afhankelijk van het doel van de bedrukking. Zeefdruk is goedkoop in grote oplagen, en kan erg kleurrijk zijn. Dat maakt het ideaal voor bijvoorbeeld promotiekleding en grotere evenementen. Daarentegen kan zeefdruk niet industrieel gereinigd worden en mag het niet heter dan 40°C gewassen worden. Het mag niet in de wasdroger en mag niet gewassen worden met wasverzachter of bleekhoudende wasmiddelen. Dat maakt zeefdruk minder geschikt voor de zorg en de food-sector, gezien de kleding niet hygiënisch schoon gehouden kan worden. Voor kleding die in grotere oplagen geproduceerd wordt en niet aan bijzondere hygiëne-eisen hoeft te voldoen, is zeefdruk een bijzonder goede oplossing. Een groot voordeel van zeefdruk is dat de inkt direct op het textiel wordt aangebracht. Dit is anders dan bijvoorbeeld een transfer, waarbij voor sommige stoffen de bedrukking met op een folie wordt geprint, die dan in het geheel op het textiel wordt aangebracht. Bij zeefdruk blijft alleen de inkt achter, wat veel lichter is qua gewicht, en het textiel toch laat ademen. Zeefdrukinkt is goed dekkend, ook op donkere kleding, waardoor een lichte opdruk op donkere kleding toch mogelijk is. 

Wat kost Zeefdruk?

Het is niet mogelijk een accurate prijsopgave te geven voor zeefdruk via een pagina zoals dit. De prijs van zeefdruk is afhankelijk van een groot aantal factoren, zoals het aantal bedrukkingen, de kleuren in de bedrukking, het soort textiel en de kleur ervan. Om een passende prijsopgave te krijgen, kan je het beste even contact opnemen. Dat is altijd gratis en vrijblijvend, dus zelfs als je een offerte aanvraagt ben je niet verplicht tot afname! 

Contact opnmenen kan het beste via e-mail of het contactformulier, maar bellen mag natuurlijk ook!

Wat hebben wij nodig voor een zeefdruk?

 • het artikelnummer of productsoort van de kleding
 • de kleur van de kleding
 • aantal kledingstukken en bedrukkingen
 • gewenste afmetingen en positie van de bedrukking
 • het logo of het ontwerp, bij voorkeur in een .AI, .EPS, .CDR of .PDF bestand

 

Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 

0229-210676  Contactformulier

 

Beide afbeeldingen op deze pagina zijn gebruikt onder de Creative Common's (CC) licentie. 

Sorteer op:  
Onze vermelding op http://www.keurmerk.info
Informatie